Voimaannu ja lataudu Kreetan yrttikeväässä

Voimaannu ja lataudu Kreetan yrttikeväässä

 

Patikointia, luontoharjoitteita ja välimerellistä herkuttelua 29.4.-6.5.2018

Hyvästele kiire, stressi ja suorittaminen ja lähde kanssamme Kreetan villiyrteiltä tuoksuvaan kevääseen. Ihanalla matkalla majoitumme Spilin kylässä keskellä Kreetan kukkaylänköjä, patikoimme upeissa maisemissa, tutustumme kasveihin, nautimme luonnosta ja teemme voimaannuttavia luontoharjoitteita. Lisäksi tutustumme paikallisiin ihmisiin ja herkuttelemme antaumuksella ihastuttavissa tavernoissa. Matkanjohtajina ovat aivojen hyvinvoinnin ja villiyrttien asiantuntijat Raija ja Jouko Kivimetsä, jotka ovat vetäneet näitä erittäin pidettyjä matkoja jo yli 16 vuoden ajan.


MATKAOHJELMA

 

Sunnuntai 29.4.

Kokoontuminen lentokentälle klo 04. Norwegianin lento lähtee klo 6.05 (alustava) ja on perillä Haniassa klo 10. Lennolle voi ottaa kaksi max 20 kg painoista laukkua. Bussimatka Spiliin kestää noin 1,5 tuntia. Aloitamme viikon syömällä pitkän lounaan kylän perinteisessä tavernassa, esittäydymme, tutustumme kylään ja patikoimme ensimmäisen luontokierroksen.

Maanantai 30.4.

Patikoimme ylängölle, joka on tunnettu villi-orkideoistaan ja -tulppaaneistaan sekä luonnon-yrteistään. Opimme kasveista ja teemme naturondo-harjoituksia luonnossa. Syömme hortaisan aterian ylängön kylän perinteisessä perhetavernassa.

Tiistai 1.5.

Patikoimme ja hortoilemme Psiloritis-vuoriston huikeissa maisemissa. Paikallinen charmantisti harmaantunut hortaherra auttaa opastuksessa. Patikoinnin jälkeen nautimme aterian huikeissa maisemissa ja teemme läsnäoloharjoituksia.

 

Keskiviikko 2.5.

Tutustumme ”Kreetan Frantsilassa” kasveihin sekä saippuan ja eteeristen öljyjen valmistukseen. Maistelemme paikan yrttiteelaatuja, teemme naturondo-

harjoituksia ja nautimme herkullisen aterian. Jokainen voi tehdä kasveista oman voimakimpun.

 

Torstai 3.5.

Vapaapäivä

 

Perjantai 4.5.

Kävelemme lähikylään moninaisissa maastoissa ja teemme mindfulness-harjoitteita luonnossa. Pitkän kävelypäivän päätteeksi syömme kotikylässä iltapäiväaterian. Ilta on vapaa.

 

Lauantai 5.5.

Patikoimme vuorijonon laelle, josta näkyy sekä Aigeian että Libyan meri yhtä aikaa. Sieltä köröttelemme Libyan meren rantamille ja syömme patikoinnin päätteeksi alueen parhaassa tavernassa. Bussimatkalla perehdymme Kreetan historiaan ja nykyvaiheisiin ja kuulemme myös kasvien hoitavasta voimasta.

 

Sunnuntai 6.5.

Lähtöpäivä, aamiaisen jälkeen bussi starttaa klo 7.15. Helsingissä ollaan noin klo 14.45.

 

Matkan hintaan 1495 € sisältyvät lennot, opaspalvelut, lentokenttäkuljetukset, majoitukset aamiaisineen, kuljetukset retkille ja patikoimaan sekä ohjelman ateriat paikallisviineineen. Matka järjestetään yhteistyössä Luontaisterveys-lehden kanssa.

 

Matkanjohtajina ovat Raija ja Jouko Kivimetsä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotellimme on Heracle Pension. Pieni, perheen ylläpitämä, erittäin siisti hotelli.

Huoneissa on jääkaappi, suihkullinen kylpyhuone, parveke, TV ja nettiyhteys. Hotelli sijaitsee kylän keskellä lähellä kauppoja ja kahviloita. Hotellin aamiainen on runsas ja koostuu pääosin hotellin omistajaperheen oman puutarhan tuotteista.

Voit majoittua myös yli 100 vuotta vanhaan entisöityyn upeaan paikallistaloon, jossa on enemmän tilaa. Lisähinta 90–110 €/hlö. Tarjolla on myös yhden hengen huonevaihtoehtoja, lisähinta 210 €. Kysy lisää näistä vaihtoehdoista jouko@hortoilu.fi. Matkan vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkahaukka, rekisterinumero 2813/13/MjMvU.

Jokaiselta matkaajalta edellytetään omaa matkavakuutusta, joka sisältää peruutusturvan.

Kurssin järjestäjä on Saimatext Oy. www.saimatext.fi. Katso myös www.hortoilu.fi.

Kuvatunnelmia aiemmillta matkoiltamme

Näkymä paikasta, jossa vaellamme yhden päivän aikana tutustuen pikkukyliin, yrtteihin ja tehden naturondo-harjoituksia.

 

Yhteiset ruokailut isossa pöydässä ovat monille matkan kohokohtia.

 

Kreetan keväisessä luonnossa patikoidaan todella moninaisissa maastoissa ja vastaan tulevat maisemat, kukat, yritit, tuoksut, paikalliset ihmiset ja eläimet ihastuttavat!

Patikoinnin lomassa jää aikaa juttelulle ja hiljentymisharjoituksille.

Kreetan hoitavista yrteistä kuullaan monin eri tavoin ja koko matkan ajan. Yrttejä pääsee keräämään myös itse.

  

 

Kysy lisää matkasta: Jouko Kivimetsä p. 040 556 8880 tai jouko@hortoilu.fi