Jos kumppanillasi on valoisa elämänasenne, saat kaupanpäällisenä selviä terveyshyötyjä. Optimistinen puoliso nimittäin ennustaa parempaa liikuntakykyä ja vähemmän kroonisia sairauksia myöhemmällä iällä.

Tulokset käyvät ilmi Michiganin yliopiston nelivuotisesta tutkimuksesta, johon osallistui 3940 yli 50-vuotiasta aikuista. Useat tutkimukset ovat aiemmin osoittaneet, että sosiaaliseen verkostoomme kuuluvat ihmiset voivat vaikuttaa hyvinvointiimme. Nyt saadut tulokset kertovat kuitenkin ensimmäistä kertaa, että toisen ihmisen positiivinen elämänasenne voi kohentaa sinun omaa terveydentilaasi.

Sosiaalinen tuki voi osin selittää optimismin ja paremman terveyden välisen yhteyden. Optimistit todennäköisemmin etsivät vaikeissa tilanteissa apua ja heillä on laajempi ystäväverkko, joka tarjoaa tarvittavan tuen. Lisäksi optimisteilla on yleensä terveellisemmät elintavat, mikä vähentää sairastumisriskejä, toteavat tutkijat Journal of Psychosomatic Research -tiedelehdessä.

Läheisissä suhteissa optimismi lisää molempien osapuolien tyytyväisyyttä ja parantaa yhteistä ongelmanratkaisukykyä, kuten vaikkapa kuinka suojautua heikentyvää terveydentilaa vastaan. Puoliso voi rohkaista kumppaniaan lähtemään esimerkiksi salille tai syömään paremmin, koska aidosti uskoo että voi käytöksellään vaikuttaa kehon ja mielen hyvinvointiin.

Lähde: Journal of Psychosomatic Research, Volume 76, Issue 6

 

Tietoa positiivisuuden aivoille hyvää tekevästä voimasta löydät myös >>Parasta aivoillesi -kirjasta

Pin It on Pinterest

Share This