Raija Kivimetsä – Kirjat

Hurmaava horta – ruokaa ja rohtoja villiyrteistä

Hurmaava horta – Ruokaa ja rohtoja villiyrteistä tutustuttaa lukijansa villiin parsakaaliin ja villiin wasabiin ja innostaa käyttämään viherjauheisiin kotimaisia villejä kasviaarteita. Takapihoilla ja lähiluonnossa kasvaa aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn ekologista ja kestävää lähiruokaa: villiyrttejä eli hortaa.

Hurmaava horta tarjoilee 272 sivun verran tietoa, vinkkejä ja ideoita villiyrttien käytöstä niin keittiössä, ihonhoidossa kuin hyvinvoinnin vaalijanakin. Kirjassa on yli 80 herkullista ruokaohjetta, jotka sopivat kaikille sekasyöjistä vegaaneihin.

Villivihannesten keräämisen ja hyödyntämisen eli hortoilun perusteos esittelee yli kaksikymmentä Suomen luonnossa kasvavaa kasvia. Mukana on tutumpia kasveja kuten nokkonen ja maitohorsma sekä vähemmän tunnettuja kuten valkopeippi, pihasaunio ja jauhosavikka.

OSTA HETI >>

Parasta aivoillesi

Huippusuosittu, jo viidenteen uudistettuun laitokseen yltänyt, elämänmyönteinen itsehoitokirja neuvoo, miten hellit aivojasi kotikonstein. Parasta aivoillesi opastaa irti liiasta suorituskeskeisyydestä sekä aivoja kuormittavista elämäntavoista. Kirja tarjoaa ohjeita elämänhallintaan kaikenikäisille. Mukana on runsaasti käytännön neuvoja, liikuntaohjelmia, rentoutusharjoituksia, hyviä ravinto-ohjeita sekä vihjeitä riskitekijöiden välttämiseen.

Itsehoitokirjan tekijät ovat kokeneita asiantuntijoita. Raija Kivimetsä on terveyteen ja hyvinvointiin erikoistunut toimittaja, Marja Ruuti ravitsemustieteen maisteri ja ravitsemusterapeutti ja Katja Keränen pitkän linjan liikunnanohjaaja, valmentaja ja kouluttaja. 

”Kirja kannustaa ihmisiä ja antaa hyviä työkaluja aivojen hoitamiseen. Voin suositella kirjaa kaikille.” Aivotutkija, neurologi, LT Merja Hallikainen, Itä-Suomen yliopisto.

Hulluna hortaan

Luonto on paras aivojen hoitoympäristö. Villivihannekset ovat puolestaan mitä parhainta aivoravintoa. Hortoilu eli villivihannesten keruu tekee takapihan superfoodeista gourmet-ruokaa. Hulluna hortaan -villivihannesten keräysopas kertoo hortoilusta asiantuntevalla, mutta mukaansatempaavalla tyylillä.

Saat kirjasta kasvien selkeät tunnistusohjeet ja säilömisvinkit sekä ideoita arkiruuan rikastamiseen olitpa sitten tavallinen sekasyöjä, kasvissyöjä, karppaaja tai raakailija.

Lue lisää kirjasta ja aiheesta lisää sivustollamme www.hortoilu.fi.

Villikakut – Hyvän olon kakkukirja

Nyt villiinnytään villikakuista! Kirja on ihastuttava ja raikas kokonaisuus, jossa juhlivat villiyrtit ja marjat. Villikakulla voi herkutella vaikka joka päivä, koska jokainen suupala tekee hyvää terveydelle. 

Herkulliset raakakakut tuovat iloa ja hyvinvointia arkeen sekä juhlaan. Kakkujen raaka-aineet tekevät hyvää niin aivoille, sydämelle kuin suolistollekin. Kaikki kirjan reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia eikä niissä ole käytetty valkoista sokeria. Silti ne maistuvat taivaallisilta.

Jokaisessa reseptissä on raaka-aineena jokin villiyrtti tai marja. Mukana on villiyrttien aatelia aina mesiangervosta voikukkaan ja nokkosen siemeniin unohtamatta aromikkaita puiden antimia. Marjoista mukana on mm. antioksidanttipommit mustikka, tyrni, lakka, puolukka, mansikka, vadelma ja karpalo. 

Kirja sisältää 32 herkullista raakakakkureseptiä ja innostavaa tietoa kunkin villiyrtin tai marjan terveysvaikutuksista.

Kirjan ovat kirjoittaneet raw chef Taina Salonen ja tietokirjailija, villiyrttien asiantuntija, terveystoimittaja, hortoilu.fi-sivuston ylläpitäjä Raija Kivimetsä.

Villiinny villivihanneksiin

Kiitetty Villiinny villivihanneksiin – Elinvoimaa ja energiaa luonnosta ilmestyi maaliskuussa 2016! 

Luonto on ehtymätön voimavara aivojen hyvinvoinnille! Luonto tarjoaa meille kaikille energiaa ja elinvoimaa: metsissä, niityillä ja rannoilla liikkuminen rentouttaa, rauhoittaa ja vähentää stressiä. Kirja kannustaa liikkumaan luonnossa ja nauttimaan sen moninaisuudesta kaikin aistein. Kirjan myötä luonto näyttäytyy aarreaittana, jonka maukkaat ja terveelliset villivihannekset odottavat löytäjäänsä. 

Raija Kivimetsän ensimmäinen villivihannesten maailmaa raottava teos Villiinny villivihanneksiin ilmestyi vuonna 2005. Teos myytiin loppuun pian ilmestymisensä jälkeen. Uusi, taidokkaasti uudistettu teos kunnioittaa alkuperäisen kirjan henkeä villivihannesten maailmaan johdattavia hortahahmoja myöten. Uudessa kirjassa on paljon uutta sisältöä ja myös uusia, herkullisia villivihannesreseptejä.

Villiinny villivihanneksiin -teokset on kirjoittanut luonnon ja hyvinvoinnin puolestapuhuja ja hortoilun pioneeri Raija Kivimetsä. Valloittavat hortahahmot on luonut kuvittaja Heli Pukki.

VILLIINNY, VÄRITÄ, VOIMAANNU – Hoitava hortakirja ja aikuisten värityskirja

Anna voimauttavan värittämisen™ viedä ja sukella lumoavaan villikasvien maailmaan! 

Villiinny, väritä, voimaannu on tieto- ja värityskirja, joka yhdistää ihastuttavalla tavalla villikasvit aivoja hoitavaan, mieltä rauhoittavaan ja luovuuteen innostavaan värittämiseen.

  • Voimaannu värittämällä: aikuisten värityskirja
  • Hoitava hortakirja, opas villikasveihin ja niiden terveysvaikutuksiin
  • Monta virkistävää, palauttavaa ja rauhoittavaa teeohjetta
  • Haasta aivosi! Opi villikasvien nimet vierailla kielillä.
  • Ihastuneen vastaanoton saanutta kirjaa on saatavana useista kotimaisista kirja- ja verkkokaupoista.

Hoitavan hortakirjan on kirjoittanut hortoilu.fi- ja autuuttaaivoille.fi -sivustojen ylläpitäjä Raija Kivimetsä. Kirjan ihastuttavan kuvituksen on tehnyt luontoharrastaja, kädentaitokouluttaja ja hortaohjaaja Riikka Rängman.

Pin It on Pinterest

Share This