Brain relief -hoito osana uutta elämääsi?

Brain relief -hoito osana uutta elämääsi?

posted in: Blogi, Uutiset, Yleinen | 0

Brain relief -hoito on Suomessa kehitetty uusi hierontahoito. Se on saanut jo paljon vakiintuneita ystäviä ja tarvitsijoita. Hoidolla on saatu pysyviäkin tuloksia jo kolmen hoitokerran jälkeen. Monet hyvinvointialan toimijat ovat ottaneet tämän uuden hoidon muuhun hoitopakettiinsa tai osaksi uutta elämänvaihetta uranvaihtajana. Hoitomenetelmän oppiminen ei edellytä aiempaa hoitoalan kokemusta. Odotukset ovat korkealla, kun hoitajia koulutetaan lisää ja päästään laajempiin, systemaattisiin kenttäkokeisiin. Kesän lopulla on seuraava iso koulutus Hämeenkyrön Frantsilassa.

Mikä on hoidon tavoite?

Brain relief -hoito on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketushoitotekniikoita ja uusia oivalluksia. Hoito tarjoaa rasittuneille aivoille keitaan keskellä pitkäaikaista, katkeamatonta stressiä ja mahdollisuuden hetken hengähtämiseen. Brain Relief –kosketushoidossa käsitellään hermoratoja ja hoito elvyttää myös verenkiertoa, jolloin aivojen hapensaanti paranee mikä voi vaikuttaa virkistävästi rentoutuksen jälkeen.

Suurin mekanismi mihin hoidolla voidaan vaikuttaa on parasympaattisen hermoston aktivaatio. Parasympaattisen hermoston aktivoituessa hoito voi vaikuttaa sympaattisen hermoston liiasta aktiivisuudesta johtuviin erilaisiin oireisiin kuten nukahtamisvaikeuksiin, levottomiin jalkoihin ja muihin stressin aiheuttamiin oireisiin.

Keskeisenä tavoitteena on asiakkaan syvä rentoutuminen. Se tapahtuu muun muassa aktivoimalla mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden kuten oksitosiinin tuotantoa kehossa musiikkiin yhdistettyjen kosketustekniikoiden avulla. Samanaikaisesti vähennetään maksimaalisesti stressihormoni kortisolin tasoa. Tämä on monella johtanut myös kroonisten kipujen lievittymiseen.

 

Mari Kajasvirta, Espoo
”Olen kärsinyt vuosikausia levottomista jaloista. Huonoina öinä se on tarkoittanut puolen tunnin välein tulevaa PAKKOA nousta, kun armoton hevosmuurahaisarmeija vaeltaa kaikkialla pallean ja nilkkojen välillä. Kolmen Brain relief –hoidon sarja kuukauden sisään katkaisi tämän kierteen.
Lue lisää …

Mitä Brain relief- hoidossa tapahtuu?

Brain relief -hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä. Hoidossa käytetään hyvin vähän klassisen hieronnan perinteisiä otteita vaan sellaisia, jotka eivät ”havahduta” asiakasta tai aiheuta kivun tunnetta missään vaiheessa.

Hoidon aikana asiakas on samassa asennossa selällään maaten tavallisissa sisävaatteissa. Hoitoon kuuluu tarkkaan valittu musiikki, jonka avulla menetelmästä tulee ainutlaatuinen ”sormibaletti” ja lopputulos on hyvin pidetty. Hoidettava voi halutessaan toivoa myös hiljaisuutta. Varsinaisen kosketushoitojakson aikana hoitaja ei puhu hoidettavalle. Menetelmän oppii hyvin myös ilman mitään aiempaa hoitajakokemusta. Moni alan ihminen on halunnut lisätä Brain reliefin hyvinvointipalvelujensa pakettiin ja käyttää menetelmää ”ensiapuna” täysin stressaantuneelle asiakkaalleen.

 

Maija Siilimäki, Hämeenkoski
”Etsin uusia, rentouttavia hoitoja asiakkailleni. Brain Relief-hoidosta kertovilla sivuilla innostuin: Tämä on saatava valikoimiin! Pääsin koulutukseen ja koin harjoitushoito-asiakkaana jo pienessä hetkessä hoidon tehon. Vaivuin ihanaan, unenomaiseen horrokseen ja kuitenkin tunsin koko ajan, kuinka minua hoidettiin. Koulutuksessa meille neuvottiin liikkeet todella huolella ja jokaista yksilöllisesti opettaen. Kotiharjoittelu pääsi alkuun. Ensikommentit asiakkailta olivat että, tää on niin ihanaa! … lue lisää.

 

 

Koulutettuja hoitajia kaivataan!

Moni haluaa Brain relief –hoitoon, mutta ongelma on, että koulutettuja hoitajia on vielä harvassa, erityisesti Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaalla pyritään korjaamaan tilannetta etäkoulutuksella yhdistettynä Hämeenkyrön Frantsilan kolmen päivän lähipäiviin 30.9.-1.9. Koulutukseen voi osallistua mistä päin Suomea hyvänsä. Frantsilan Hyvän Olon Keskuksen majoitus on edullista ja ruoka taivaallista! Koulutuksen tavoitteena on saavuttaa taso, jolla voi markkinoida palveluaan Brain relief –hoitona. Lue lisää Frantsilan koulutuksesta.

Pohjois-Karjalassa hoitoja suunnittelevan kannattaa kysyä vielä jäljellä olevaa yhtä paikkaa Joensuun koulutuksessa 30.6.-1.7. Ota siitä heti yhteyttä pääkouluttaja Jouko Kivimetsää jouko.kivimetsa@gmail.com.

 

Hyvällä ilmalla osa luennoista tapahtuu Frantsilan varjoisassa pihapiirissä.

Koulutuksen pääsisältönä on oppia hoito-otteet niin, että niiden teho maksimoituu. Tämä vaatii useamman kouluttajan ohjausta henkilökohtaisesti. Tämä vaikuttaa myös koulutuksen hintaan. Pääset hoitamaan itse paljon – ja olemaan myös itse hoidettavana!

 

 

 

Frantsilan Hyvän Olon Keskus on elämys jo itsessään

Frantsilan tuotepuoti on aarreaitta ja Hämeenkyrön kansallismaisemissa viihtyy vapaahetkinä. Hyvän olon keskuksesta on mahdollista varata edullista majoitusta saunoineen ja herkullisia, edullisia illallisia. Lounas ja väliaikakahvit/yrttiteet kuuluvat mukaan kurssipakettiin. Ruuat ovat maukkaita kasvisruokia ja eri ruokavaliot voidaan ottaa huomioon.

 

 

Frantsilan sauna on elämys ja ohjaamme sinua tekemään yksillösen jalkakylvyn itse keräämilläsi kasveilla.

 

Luennot pidetään keskuksen huikeassa luentosalissa, jossa astuu Frantsilan perustajien kotimaisemaan.

 

Koulutuksessa pääset itse hoitamaan – ja olemaan hoidettavana. Koulutus on hyvin yksilöllistä, jotta varmistutaan joka otteen oikeasta sijainnista, liikeradoista ja painallusvoimasta. Näin opit saamaan suurimmat hoitotehot.