Raakapuuro on herkullista ja helppoa aivoruokaa. Kun käytät illalla pari minuuttia puuron valmisteluun, saat ihanaa ja sekä aivoja että suolistoa hellivää puuroa aamiaiselle.

 

Esivalmistele raakapuuro näin illalla ennen nukkumaan menoa:

2 rkl gluteenittomia luomu kaurahiutaleita/tattarihiutaleita

2 rkl chiasiemeniä

1 kukkurallinen rkl tyrni-pellavarouhetta

(1 tl hienoksi jauhettua kuivattua nokkosta)

2-3 dl makeuttamatonta luomuriisimaitoa tai makeuttamatonta luomumantelimaitoa

Sekoita aineet keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään

 

Lisää joukkoon aamulla:

2 dl mustikoita (ota illalla sulamaan pakasteesta tai käytä kesällä tuoreita mustikoita)

1-2 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä tai luomu avokadoöljyä

 

Voit ripotella puuron päälle myös aitovaniljajauhetta tai lakritsijuurijauhetta. Ja jos kaipaat lisää makeutta, lisää joukkoon juoksevaa hunajaa.

Herkuttele hitaasti ja nautiskellen. Voit vaihdella raakapuuron nestettä. Kokeile välillä luomukookosmaitoa, luomukauramaitoa tai vettä.

 

 

Raakapuuron plussat:

  • Sisältää runsaasti terveellisiä rasvahappoja: omega-3, omega-7 ja omega-9
  • Sisältää runsaasti kuitua chiasta, pellavasta ja kaurasta/tattarista
  • Hellii niin aivoja kuin sydäntä
  • Runsaasti antioksidantteja sekä C- ja E-vitamiinia
  • Sisältää runsaasti mustikan sinisiä väriaineita antosyaaneja, jotka pitävät verisuonistoa kunnossa ja läpäisevät jopa veriaivoesteen. Mustikka on sydämen ja muistin paras kaveri. Mustikka ehkäisee tutkitusti ikäihmisten muistihäiriöitä, kunhan marjaa nauttii ainakin 2 dl päivässä.
  • Ravintoaineet eivät katoa, sillä puuroa ei kuumenneta.
  • Puuro on täyttävää ja pitää nälkää loitolla useita tunteja
  • Saa suoliston tyytyväiseksi ja toimimaan kuin kello
  • Ihanan aamiaisen saa nopeasti pöytään
  • Myös lapset tykkäävät puurosta
  • Pitää verensokeria tasaisena ja saa näin aivotkin toimimaan optimaalisesti
  • Jos käytät puuroon kuivattua nokkosta, saat bonuksena vielä rautaa, kalsiumia, mangaania, piitä, betakaroteenia, foolihappoa.

 

Huom! Jos mustikat alkavat kyllästyttää, voit nauttia raakapuuron mansikoiden, vadelmien, puolukoiden, tyrnin tai mustaherukoiden kera. Jos käytät tyrniä, reilu ruokalusikallinen riittää. Voit halutessasi lisätä raakapuuron joukkoon myös luomu mantelirouhetta tai pekaanipähkinän palasia. Voit myös käyttää Biokian valmistamaa mustikkajauhetta (1 rkl jauhetta vastaa desilitraa tuoreita mustikoita). Kuvan raakapuuro on tehty mustikkajauheesta.

Pin It on Pinterest

Share This