On myöhäinen ilta yli parikymmentä vuotta sitten. Asun Lontoossa ja olen tulossa teatterista. Normaalisti hyppään metroon ja matkaan sillä kotiin. Kun olen kulkemassa kohti metroasemaa, minulle tulee voimakas tunne, että älä mene: ota taksi ja matkaa sillä kotiin. Tunne on niin vahva, että en voi muuta kuin totella, niinpä nappaan taksin lennosta. Pääsen turvallisesti kotiin, ja taksimies jää vielä pihallemme odottelemaan niin kauan, että saan ulko-oven auki ja pääsen sisään. Kotona on vahva tunne, että minua suojeltiin.

Istun veneessä mato-ongella mökkisaaremme kupeessa. Katselen taivaalle, tunnustelen ilmaa ja oloani ja tiedän, että kohta kala nappaa. Kun palaan onkireissultani, minulla on mukana ämpärillinen komeita ahvenia.

Olen bongannut kiinnostavan työpaikkailmoituksen Journalisti-lehdessä ja hetken aikaa miettinyt, että tuo paikka olisi sopiva juuri minulle. Hylkään ajatuksen ja ajattelen, että isäni hautajaisista on liian vähän aikaa, en pysty ottamaan tähän saumaan uutta työpaikkaa ja uusia ihmissuhteita. Kun hakemuksen jättöaikaa on jäljellä vain pari päivää, saan voimakkaan tunteen, että hae työpaikkaa. Tunne on taas niin vahva, että teen hakemuksen ja saan työpaikan.

On sydäntalvi ja olen lähdössä hakemaan tytärtäni jumppatreeneistä. Keli on huono: kaikkialla on valtavasti lunta ja lisää pyryttää. Saan voimakkaan tunteen, että älä lähde. Tiedän aikaisempiin tuntemuksiini luottaen, että nyt ei todellakaan pitäisi startata autoa ja lähteä matkaan, mutta kukaan muu ei pääse, ja tytär tarvitsee kyydin kotiin. Reissu päättyy peräänajoon. Onneksi kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut, ja autotkin selvisivät pienillä vahingoilla. On selvä, että seuraavan kerran en jätä intuitiota kuuntelematta.

Sisäistä viisautta

Intuitio on sisäinen ääni, jonka viesteille kannattaa herkistyä. Meditaatio ja mindfulness, tähän hetkeen pysähtyminen, ovat ihania keinoja intuition vahvistamiseksi. Intuitio kouliintuu läsnäolon autuaissa hetkissä, kun kiire ja suorittaminen jäävät taakse.

Intuitiolle voi avautua myös luonnossa. Siellä aivot joutuvat hätäjarrutukseen, kiire ja möly katoavat ja ruumiintoiminnotkin hidastuvat. Verenpaine alenee, stressihormonitasot laskevat, sydämen syke hidastuu ja niin kehoon kuin mieleen hiipuu harras rentous. Noina hetkinä intuitio puhuu, jos sen päästää puhumaan.

Intuitiota voi treenata

Intuition ja hiljaisen tiedon cocktail tekee elämästä vuosi vuodelta selkeämpää. Ja mitä enemmän intuitioon luottaa, sitä kovempana sen ääni kuuluu.

Intuitio tuntuu myös kehossa. Joku kokee kylmiä väreitä, joku voimakkaita lämmöntunteita rinnassa, jollakin vatsa reagoi tai pallea muljahtelee. Jollakin päässä tuntuu painetta tai kihelmöintiä.

Unissa intuitiomme saa rauhassa temmeltää, sillä nukkuessamme olemme vapaita järkeilystä ja loogisesta ajattelusta. Alitajunta saa tehdä töitään ja avata meille viestejä unien kautta. Unien viestien äärelle kannattaa pysähtyä ja alkaa kirjoittaa uniaan ylös.

Unet ovat merkityksellisiä viestintuojia. Sen olen tullut huomaamaan kun olen jo parikymppisestä asti pitänyt unipäiväkirjaa. Unieni kautta olen monta kertaa saanut tärkeää tietoa, jonka olen ohittanut hereillä ollessa. Unien viesteille avautuu sitä paremmin mitä enemmän niiden kanssa työskentelee.

Teksti: Raija Kivimetsä

 

  

Pin It on Pinterest

Share This