Onko helpompaa marjaa poimittavaksi kuin aronia? Musta antioksidanttipommi kypsyy usein piha-aidoissa ja on kooltaan mustikkaan tai puolukkaan verrattuna jättiläinen. Sadonkorjuu pihalta smoothieksi blenderiin käy muutamassa minuutissa. Helli siis aivojasi aroniasmoothiella.

Aronian tehokkaat antioksidantit suojaavat aivoja stressin ja ikääntymisen aiheuttamilta vaurioilta esimerkiksi muistiongelmilta ja pistävät kampoihin kroonisten sairauksien, kuten sydäntautien ja aikuistyypin diabeteksen, terveyttä sabotoiville vaikutuksille.

Älä siis jätä aroniaa puskiin, vaan popsi suoraan suuhun, pistä pakkaseen, kuivuriin, mehusta, hilloa, tee villikakkuja tai surauta smoothie.

Kingille kunniaa

Pidän marja-aroniaa marjamaailman kuninkaana, sillä sen tehokkaat antioksidantit tekevät uskomattoman hyviä taikojaan elimistössämme. Aroniassa on kaikista marjoista eniten fenoliyhdisteitä, jotka suojaavat elimistön soluja härskiintymiseltä, ja sitähän tarvitaan kun stressi tekee tihutöitään elimistössä ja pitkään jatkuessaan saa esimerkiksi aivojen hippokampuksen, eli pitkäkestoisen muistin kodin, kutistumaan.

Jos aronia maistuu suussasi karvaalta, heitä marjat blenderiin omenan ja muiden raaka-aineiden kanssa ja surauta aivoja, ja samalla sydäntä helliväksi smoothieksi.

Aivoja hoitava smoothie

2 dl aronian marjoja
1 kotimainen omena
1 tl luomukurkumajauhetta
puolikkaan luomusitruunan mehu
3 dl kasvimaitoa, manteli, kaura tms.
(1 rkl hunajaa)
1 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä tai kookosöljyä
1 rkl soijalesitiiniä
ripaus kardemummaa
ripaus aitovaniljajauhetta

Valmistus

Paloittele omena ja laita tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja blendaa tasaiseksi. Jos smoothie on mielestäsi liian paksua, voit lisätä nesteen määrää.

Mahtimarja aronia maistuu ihanalta myös villikakuissa.

Antioksidantit ehkäisevät aivojen härskiintymistä ja muistin rappeutumista. Aronian lisäksi esimerkiksi variksenmarja on tehokas ja aivojen ja sydämen terveyttä hellivä marja. 

Pin It on Pinterest

Share This