Oletko kättelijä vai halaaja? Riko rajat ja kokeile halausta! Halaus tuo sinut tähän hetkeen ja on arkista mindfulnessia. Kun halaat yli 20 sekuntia kerrallaan, onnellisuushormoni oksitosiini alkaa virrata. Halaaminen vähentää myös stressiä.

 

 

 

Halaamisen 11 terveyshyötyä:

 

1 Halaaminen alentaa verenpainetta. Lyhyt halaus yhdistettynä 10 minuutin kädestäpitämiseen voi vähentää fyysisiä stressioireita huomattavasti.

 

2 Pitkä ja lämmin halaus lisää onnellisuushormoni oksitosiinin tuotantoa, joka liimaa ihmisiä yhteen ja vahvistaa luottamusta ja kiintymystä heidän välillään.

 

 3 Halaaminen tuo meidät tähän hetkeen. Halaus onkin arkista ja matalan kynnyksen mindfulnessia. 

 

 4 Halaaminen opettaa meitä antamaan ja ottamaan vastaan.

 

 5 Halaaminen tasapainottaa hermoston toimintaa.

 

 6 Halaaminen rentouttaa lihaksia.

 

7 Halaaminen kohentaa itsetuntoa ja keventää huolia.

 

8 Halaaminen tekee tapaamisesta tunnepitoisemman ja vähentää keskustelun alkuvaiheen muodollisuutta. Halauksen muisto ylläpitää positiivista mielialaa kohtaamisen jälkeenkin.

 

9 Halaaminen kertoo paljon suhteen tilasta tai ystävyyden syvyydestä. Toiseen painautumisen voimakkuus kertoo kiintymyksestä ja arvostuksesta. Kevyt halaus on joko neutraalin ystävällinen tai varautunut. 

 

10 Halaaminen tukee sydämen terveyttä. 

 

11 Halaaminen voi ehkäistä pelkotiloja. 

 

Oksitosiinin vaikutuksiin perehtynyt yhdysvaltalaistutkija Paul Zak suosittelee kaikille vähintään kahdeksaa halausta päivässä.

 

 Lähteet: HS, Paul Zak, Parasta aivoillesi –kirja

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This