Nouse ylös tuolista aivojesi parhaaksi!

Istuminen nakertaa aivoterveyttä. Älä siis jämähdä tuoliin vaan nouse ylös! Voit, muistat ja keskityt paremmin – ja näytätkin paremmalta.

Villikakku on uusi smoothie!

Jos surautat itsellesi smoothien, tulet rakastamaan myös villikakkuja. Villikakut eivät ole mitä tahansa kakkuja, eivätkä edes mitä tahansa raakakakkuja, vaan raikkaita, samettisia ja kauniita villikakkuja, jotka tekevät herkuttelusta lähes hyveen! Ihaniin kakkuihin...

Herkullisia tahnoja suoliston ja aivojen iloksi

Muhevat ja maukkaat tahnat ja siemennäkkärit ovat ihanaa lohturuokaa, josta niin suolisto kuin aivot kiittävät.

Pidä taukoja – voit paremmin!

Arki ja työ sujuvat paremmin ja elämä maistuu ihanammalta kun päivän mittaan pitää taukoja. Tärkeintä on irrottautua työn alla olevasta asiasta. Tutkijoiden mukaan työssäkäyvä tarvitsee vartin tauon joka toinen tunti. Tauot ovat aivoille elintärkeitä, jotta...

Töhertely helpottaa keskittymistä

Töhertely luennolla tai palaverissa ei ole pitkästymisen tai turhautumisen merkki, vaan se lisää keskittymistä ja helpottaa muistamista.

Nauru auttaa jaksamaan kovina aikoina

Nauru auttaa jaksamaan ja tekee hyvää terveydelle. Nauru kuuraa huolet mennessään ja saa stressinkin kaikkoamaan! Se vahvistaa myös immuniteettia.

Päästä aivot öisin huoltamolle

Nukkumatti on hukassa tosi monella suomalaisella. Meillä on miljoona unetonta ja lisäksi koko joukko huonosti nukkuvia. Levoton ja uneton yö tekee päästä sumuisen ja muistista takkuilevan. Keskittymis- ja havaintokyky ovat heikoilla ja pinnakin kiristyy. Olo on todella kuin promillen humalassa.

Kevätväsymys on kaamosrasituksen serkku

Kevään lisääntyvä valo saa monen väsähtämään ja uupumaan. Valoistuvat illat sekoittavat aivojen keskuskellon rytmistään ja aiheuttavat haasteita nukkumiselle.

Tankkaa voimaa joutilaisuudesta!

Tee aivoillesi palvelus ja ala jättää kalenteriisi tyhjää tilaa. Pysyäksesi terveenä tarvitset leppoisia päiviä, jolloin akut latautuvat joutilaisuudesta.

Helli aivojasi aroniasmoothiella

Jos marjamaailman kuningas, supermarja aronia, maistuu mielestäsi karvaalta, heitä se blenderiin ja surauta aivoja hoitavaksi smoothieksi.

Kampita pelko ja pidä iloa ja kiitollisuutta yllä

Kun elämme globaalisti haastavassa tilanteessa, on tärkeää ottaa oma elämä haltuun. Jokainen saa suojata itseään kielteisten uutisten tulvalta. Meille ei tee hyvää myrkyttää kotiamme koko ajan kauhu-uutisilla, vaan tehdä asioita, jotka tekevät kodistamme turvapaikan, jossa on lupa nauttia olosta.

Muisti tahtoo mustikoita

Maailman terveellisimmäksi marjaksi rankatun mustikan tehoaineita tarvitaan vuoden ympäri. Mustikka vahvistaa immuuniteettia ja auttaa jaksamaan.

Mieliäänen kuuntelu kyykyttää stressin

Oman mieliäänen kuunteleminen vähentää tutkimusten mukaan stressiä, laskee verenpainetta ja rauhoittaa sydämen sykettä. Mikä on sinun mieliäänesi?

Pihlajanmarjassa on poweria!

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista, mutta olisipa maistellut marjoja eri puista. Moni luottaa repolaisen tokaisuun ja jättää suloiset oranssit supermarjat tilhien ja muiden lintujen ravinnoksi. Ei kannattaisi! Nuo oranssinpunaiset marjat ovat todellisia antioksidanttipommeja, jotka tekevät hyvää terveydelle. Pihlajanmarjassa on poweria.

Oksitosiini: ihmeidentekijä ja ihmissuhdeliima

Tiesitkö, että elämänkumppanisi, lemmikkisi tai lapsesi edistävät terveyttäsi paljon enemmän kuin päivittäiset juoksulenkit, smoothiet tai superruuat? Kaiken takana on rakkaushormoni oksitosiini.

Nokkonen hoitaa päästä varpaisiin

Nokkonen on villivihannesten kuningas, todellinen superkasvi, joka hoitaa meidät päästä varpaisiin. Jos olet tähän asti yrminyt nokkosta, käännä ihmeessä kelkkasi ja anna vihulaiselle kunniapaikka keittiössäsi ja omassa ruokavaliossasi.

Tumma suklaa hellii niin aivoja kuin sydäntä

Tumma suklaa hellii aivoja ja sydäntä ja toimii luonnollisena ja herkullisena huumeena.

Viisaat intuitiotarinat: intuitiosta apua terveyteen

Intuitiotarinasarjamme kolmannessa osassa intuitio kannusti kirjoittajan selkäleikkaukseen ja ohjasi D-vitamiinin käyttöön.

Raakapuuro tekee hyvää aivoille

Raakapuuro on hyvää ja helppoa aivoruokaa. Kun käytät illalla pari minuuttia puuron valmisteluun, saat niin aivoja kuin vatsaa hellivää puuroa aamiaiselle.

Viisaita intuitiotarinoita osa 1

Kirjoitin intuitiosta ja kannustin teitä lukijoita jakamaan omia kokemuksianne aiheesta. Ensimmäinen palkittu tarina julkaistaan kirjoittajan toiveesta nimimerkillä Hilja.

Taivaallinen tyrnikakku saa aivot euforiaan

Tyrniraakakakku sulaa suussa ja tekee onnelliseksi. Jokainen suupala hoitaa aivoja, suolistoa ja sydäntä. Tätä villikakkua saa syödä ilman synnintuntoa.

Näin purat stressiä nopeasti Vire-ohjelman avulla

Onko edessäsi vaativa palaveri, esitelmä, inssiajo tai ylioppilaskirjoitukset, joista sinun pitää selvitä parhaalla mahdollisella tavalla? Mutta jännittää, aivot ovat solmussa ja maha on kuralla? Ei hätää! Apua saat helposti ja nopeasti muutamalla aivojumpan liikkeellä. Voit tehdä Vire-ohjelman vaikka vessassa.

Tiesitkö, että uupumuksen ja väsymyksen taustalla voi olla oma koti?

Tiesitkö, että uupumuksen ja väsymyksen taustalla voi olla oma koti? Tiesitkö sinä, että kodissasi saattaa piileskellä näkymättömiä tuholaisia, jotka nakertavat niin henkistä kuin fyysistä terveyttäsi?  Jotta jaksat paremmin ja pysyt terveempänä, sinun kannattaa...

Aivot kaipaavat rauhaa ja hidastamista

Moni arjessaan väsähtänyt löytää työkaluja tervehtymiseen ja voimaantumiseen menneen ajan asioista. Entistä useampi haluaa rauhaa, merkitystä ja elämän hallintaa.

Luonnon superruoka-aitta hoitaa aivot

Luonnossa oleminen hoitaa ahdingossa olevia aivoja. Kun lisäksi syö luonnon ilmaista, herkullista superruokaa, villiyrttejä, sekä keho että mieli kiittävät.

10 selviytymisvinkkiä arkeen poikkeustilan aikana

Lataa itsellesi 10 selviytymisvinkkiä arkeen poikkeustilan aikana, jotta jaksat paremmin näin haastavana aikana.

Pin It on Pinterest

Share This