Raija Kivimetsä

Autuutta aivoille® -sivuston ja Autuutta aivoille® -tavaramerkin perustaja, tietokirjailija, terveystoimittaja, hyvinvointikouluttaja, fytoterapeutti FM Raija Kivimetsä, kertoo mistä kaikki sai alkunsa:

16 vuotta sitten jotkut ystävistäni olivat palaneet loppuun stressin tähden ja jotkut saaneet masennusdiagnoosin. Eräs sukulaiseni sai aivoinfarktin ja muuttui persoonaltaan ihan toiseksi. Tuttavallani todettiin ADHD ja ystäväpiirissä oli myös Aspergerin syndroomaa ja MS-tautia. Lisäksi suvussa sairastettiin Parkinsonin tautia. Ja täysin yllättäen minulle hyvin läheinen ihminen sairastui aivosyöpään, johon menehtyi vuosien taistelujen jälkeen.

Aivot tapetilla

Suurin havahduttajani elokuussa 2003 oli kuitenkin isäni auto-onnettomuus, jossa hän loukkaantui vakavasti ja sai kallovamman. Tajusin yht’ äkkiä, että ympärilläni oli pelkkiä aivoja. Terveystoimittajana oivalsin, että diabetes, sydäntaudit, suolistovaivat, verenpaine, kolesteroli, ylipaino ja rasvamaksa ovat kaikki aivosairauksien ja –ongelmien riskitekijöitä ja niistä saamme lukea ja kuulla kaikista viestimistä. Mutta aivoterveys on retuperällä ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa.

Aivo-oivalluksen saatuani heräsin huomaamaan, että tämän ajan ihmisten aivot ovat hätää kärsimässä kaiken kiireen, työtaakan, elämän tuomien haasteiden, kuormittavien elämäntapojen, laiteriippuvuuden sekä stressin ja infoähkyn kurimuksessa. Tajusin, että todella monen ihmisen aivot tarvitsevat armoa, toivoa sekä monenlaisia hoitavia työkaluja.

 

Oletko sinä havahtunut aivojen itsehoidon tärkeyteen?

Syntyi valtava tarve ja halu tehdä jotain ihmisten ahdingon helpottamiseksi. Aivoista tuli haaste, johon halusin perehtyä monelta eri kantilta. Perehdyin satoihin tutkimuksiin, haastattelin monia asiantuntijoita, luin valtavasti aivoihin liittyvää kirjallisuutta ja kävin monilla kursseilla. Kotona kylpyhuoneessa syntyi isona oivalluksena Autuutta aivoille® -konsepti ja nyt jo neljänteen painokseen ja uudistettuun laitokseen yltänyt aivojen itsehoitokirja Parasta aivoillesi – ohjeita aivojen hyvinvointiin (Otava). Mukaan kirjaprojektiin pyysin kollegani ravitsemusterapeutti Marja Ruutin ja liikunta-asiantuntija Katja Keräsen.

Lisää hoitotyökaluja

Aivojen hoitotyökalut ovat vuosien varrella lisääntyneet eikä loppua näy. Innostus aivojen hyvinvointiin jatkuu edelleen. Olemme vetäneet vuodesta 2009 saakka Autuutta aivoille® Hoitavia matkoja Kreetalle. Matkoilla aivojen hyvinvointiin satsataan monella tavalla. Jo sadat ihmiset ovat osallistuneet matkoille ja saaneet työkaluja elääkseen parempaa arkea. Monet matkalaisista haluavat tulla mukaan vuosi toisensa jälkeen kertaamaan ihania kokemuksiaan. 

Syksyllä 2012 sain vision Autuutta aivoille® Hoitavista korteista®. Ihanista aivojen hyvinvointikorteista, joita voidaan käyttää yksin tai ryhmässä. Tänä päivänä jo useat tuhannet ihmiset käyttävät kortteja arjessaan. Hoitavat kortit® ovat levinneet ammattiauttajienkin pariin: terapeuttien vastaanotoille, työnohjaajille, opettajille, lastentarhanopettajille, seurakuntien työntekijöille, matkailuyrittäjille, vanhusten palvelutaloihin ja monenlaisten kehoterapeuttien vastaanotoille myös jälleenmyyntituotteeksi.

 

Kursseja, luentoja ja koulutuksia

Tarjoamme aivojen hyvinvointiin perehtyneeni tiimini kanssa myös Autuutta aivoille® -kursseja, -luentoja ja -koulutuksia sekä yksilöille että työyhteisöille. Keväällä ja kesällä viemme aivojen hyvinvoinnin luontoon villivihannesten ja hortoilun pariin. Kehittämäni, ainutlaatuinen  Aivoautuuttaja®-koulutus sopii kaikille omasta aivoterveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille. Aivoautuuttaja®-koulutuksen avulla saa työkaluja hoitaa sekä omaa, läheistensä että asiakkaittensa aivoterveyttä.  

Lisäksi olen syksystä 2016 valmentanut jo yli 1700 ihmistä Aivot kuntoon – verkkokurssi (entinen Kaali kuntoon). Kiitetyllä kurssilla elämä muuttuu parempaan ja aivoystävällisempään suuntaan.

Toivon, että saat sivustolta toivoa ja työkaluja omien ja läheistesi aivojen hoitamiseen. Koskaan ei ole liian myöhäistä ryhtyä hoitamaan aivojaan!

 

Lämmöllä 

Raija Kivimetsä

sivuston perustaja ja hyvinvointikouluttaja

Pin It on Pinterest

Share This