Aivoautuuttaja®-koulutus alkaa helmikuussa 2021 tule mukaan!

Kaipaatko apua ja helpotusta stressiin ja suorittamiseen? Pätkiikö muistisi ja onko keskittyminen vaikeaa? Kärsitkö univaikeuksista?

Oletko väsynyt ja uupunut päivästä toiseen? Tai oletko hoitoalan yrittäjä, joka haluaa lisätyökaluja omaan jaksamiseensa ja työkalupakkiinsa? Päästä aivosi ahdingosta ja tule mukaan ihanaan koulutukseen, josta on apua, hyötyä ja iloa loppuelämäksi. 

Aivoautuuttaja®-koulutuksen avulla saa tietoa, toivoa ja monenlaisia työkaluja hoitaa sekä omaa, läheistensä että asiakkaittensa aivoterveyttä. Koskaan ei ole liian myöhäistä ryhtyä hoitamaan aivojaan!

Uusi koulutus alkaa 2021

Koulutukset ovat viikonlopun molempina päivinä
klo 10-17. Koulutukset järjestetään Pohjois-Karjalassa.

 1. Luonto ja kasvit aivojen ja muistin hoitajana  
 2. Ravinto aivojen ja muistin tärkeänä työkaluna  
 3. Arjen aivoharjoitteet  
 4. Nykyajan aivohaasteet  
 5. Kosketus ja rentoutuminen  
 6. Liikunnalla aivot ja muisti toimivaksi ja vireäksi  

   

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Kysy lisää koulutuksesta Raija Kivimetsältä

 

puh. 040 541 0696

[email protected]

Koulutuksesta sanottua:

Aivoautuuttaja-koulutus oli upea kokemus. Olen käynyt monenlaisia koulutuksia, mutta tämä poikkesi  aikaisemmista, koska koulutusviikonlopun jälkeen oli tunne kuin olisi ollut viikon pituisella lomalla. Vaikka asiaa tuli paljon, se oli osattu jaksottaa niin, että aivot jaksoivat ottaa tiedon vastaan, mukavat harjoitteet ja rentoutushetket olivat aina oikeassa paikassa.  Paljon tuli tuttua asiaakin ja siihen vahvistusta, mutta myös paljon uutta. Omaan elämään ja työhön sain paljon uusia työkaluja. Kouluttajien huikea ammattitaito elämänilolla höystettynä teki opiskelusta mielenkiintoisen ja innolla odotti aina seuraavaa kurssiviikonloppua.
Kyllikki Kakkonen

Aivoterveys ja aivojen hyvinvointi alkoivat kiinnostaa minua niihin aikoihin, kun omien vanhempien vanhenemisen kautta viimeistään ymmärsin tämän elämän arvokkuuden, ainutkertaisuuden ja rajallisuuden. Samoihin aikoihin töissä oli tiukkaa ja voimavarat vähissä. Halusin oppia pitämään itsestäni ja läheisistäni parempaa huolta, jotta voimme nauttia elämästä mahdollisimman terveenä ja pitkään. Aivoautuuttaja-koulutuksesta sain hyvän kokonaiskäsityksen aivoterveydestä; erittäin monipuolisen ja vahvan pohjan, jonka varaan on ollut hyvä rakentaa jatkoa. Ja se jatkuu yhä edelleen, nyt uuden ammatin opiskelemisena!
– Riikka Rängman

Mielenkiinto aivojen hyvinvointiin heräsi Raijan  järjestämällä aivojumppakoulutus-matkalla Kreetalla vuonna 2014. Aivoautuuttaja-koulutuskokonaisuus on ollut hyvä jatkumo matkalla heränneeseen mielenkiintooni. Jokainen koulutusviikonloppu on antanut hyviä työkaluja omien ja läheisteni aivojen hyvinvointiin. Olen nauttinut koulutusviikonloppujen kiireettömästä ilmapiiristä ja ihanista ihmisistä.
– Terhi Pyykönen

En ole yleensä jaksanut kiinnostua hyvinvointikoulutuksista ja -tapahtumista, mutta Aivoautuuttaja-koulutus vaikutti tuhdilta ja oikeasti hyödylliseltä paketilta. Koulutus on vaikuttava kokonaisuus. Jokainen viikonloppu on tarjonnut paljon asiaa ja kiinnostavaa opittavaa ja on aina herätellyt myös itse tutustumaan aiheeseen lisää. Suurimmat ahaa-elämykset ovat liittyneet omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Oman kokemukseni myötä koulutuksen sisällöistä ovat hyötyneet myös läheiseni.
– Anna Jalava

Voimauttavaa täydennyskoulutusta

 

Koulutus rakentuu kuudesta viikonlopusta eli 12 lähipäivästä. Jokainen koulutusviikonloppu sisältää sekä teoriaa että käytännön työskentelyä ja harjoituksia. 

 Koulutus sopii hyvin täydennyskoulutukseksi hoito- ja kauneusalan ammattilaisille, liikunnanohjaajille, koulutus- ja opetustyötä tekeville, terapeuteille sekä eläkeikää lähestyville ja opiskelijoille. 

Entistä useampi hoitotyötä tekevä tarvitsee monenlaisia työkaluja oman osaamisensa tueksi hoitaessaan asiakkaitaan. Koulutuksesta yrittäjä saa myös itselleen jaksamisen avaimia omaa työtään varten.

 

Kouluttajat 

 • Pääkouluttaja: Hyvinvointikouluttaja, tietokirjailija, FM Raija Kivimetsä
 • Ravitsemusterapeutti Marja Ruuti
 • Psykofyysinen fysioterapeutti, lymfaterapeutti Terhi Pyykönen
 • Aivojumppakouluttaja  Leena Ilmarinen
 • Liikuntatieteen maisteri Eija Holmala

 

Koulutus sopii hyvinvoinnin ammattilaisille ja yksityishenkilöille

Koulutukseen osallistuvat ovat olleet esimerkiksi: 

 • työterveyshoitajia, jotka haluavat auttaa stressin alla romahtavaa, muisti- ja uniongelmaista asiakastaan
 • monitaitoisia hoitoalan ammattilaisia ja terapeutteja, jotka täydentävät jatkuvasti työkalupakkiaan voidakseen hoitaa asiakkaitaan holistisesti
 • luontaishoitajia
 • suorittamisen ja stressin väsyttämiä yrittäjiä
 • omaishoitajia, jotka alkavat itse uupua tauottoman työtaakkansa alle
 • ruuhkavuosivanhempia, joiden suvussa on aivoihin liittyviä geneettisiä rasitteita. Äitejä, jotka haluavat vähentää sairastuneiden vanhempiensa oireita, hidastaa heidän tautinsa etenemistä ja ennaltaehkäistä geeniperimän aktivoitumista itsensä ja lastensa kohdalla
 • juuri eläkkeelle jääneitä, jotka haluavat pysyä vireinä ja toimintakykyisinä
 • omien tai omaisten stressi-, uupumus- ja masennusjaksojen kanssa kamppailevia

 

Koulutuksesta sanottua:

Aivojen hyvinvointi on kiinnostanut minua jo pitkään. Herkästi reagoivana halusin saada omaan jaksamiseen, stressin sietämiseen ja itsen rauhoittamiseen lisätietoa ja apua. Työskentelen ihmisten hyvinvoinnin parissa ja siksi koulutus kiinnosti myös ammatillisessa mielessä. Osasyynä myös lähipiirin aivoterveyteen liittyneet sairaudet. 

Aivojen hyvinvointia käsiteltiin kurssilla monelta suunnalta ja se antoi paljon uutta pohdittavaa. Osa asioista oli tuttuja ennestään, mutta niidenkin yhdistäminen kokonaisuuteen vahvisti kaikkien osioiden tärkeyttä.

Kurssimateriaaleja tulee selailtua ajoittain vieläkin, haen tietoja ja muistuttelen asioita mieleen. Omaan arkeen ja asiakastyöhön on jäänyt paljon asioita kurssilta. Raija ja Jouko ovat innostavia, positiivisia, osaavia ja lämminhenkisiä vetäjiä. Oli hienoa, että myös eri alojen osaajat jakoivat tietotaitoaan meidän iloksi.
– Leena Kuutti-Fager

Stressi, kiire, väsymys, unohtelu ja muistin pätkiminen nousevat usein esille keskustellessani asiakkaideni kanssa. Tahdoin löytää uusia työkaluja heidän auttamisekseen. Aivoutuuttaja-koulutus on antanut monipuolista, päivitettyä tietoa sekä aivojen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä että konkreettisia keinoja vaikuttaa aivoterveyteen. Täyttä asiaa leppoisassa ja rentouttavassa ilmapiirissä. Lähdin hakemaan keinoja auttaa muita ja tulin yllätyksekseni myös itse autetuksi!
 Päivikki

Aivoautuuttaja-koulutus on ollut liikkeellepaneva voima, kun olen pohtinut omaa ja lähimmäisteni terveyttä ja hyvinvointia. Olen ollut todella vaikuttunut yhteisestä energioiden verkosta, joka kurssilaisten, vetäjien ja luennoitsijoiden välille on muodostunut. Koen hyvänä, että koulutuksessa käsitelty eri näkökulmista, miten aivoja ja koko ainutlaatuista ihmiskehoa voi kokonaisvaltaisesti vaalia ja hoitaa. Oma tehtävä on vain päättää tehdä muutos omassa mielessään kohti parempaa huomista. Elämästä, lähimmäisistä ja ystävistä nauttien!
– Aila

Koulutuksen hinta

Kunkin osion hinta on 220 € (sis. alv. 24%). Hintaan sisältyy kurssimateriaali, harjoitukset sekä koulutuksessa tarjoiltava luomukahvi ja -tee sekä pientä syötävää. Koulutuksen hintaan ei sisälly ruokailu eivätkä mahdolliset majoitus- tai matkakustannukset. 

Aivoautuuttaja®-todistuksen ja oikeuden käyttää Aivoautuuttaja®-nimeä saa suoritettuaan kaikki koulutuksen osiot. Koulutuksesta voi suorittaa myös yksittäisiä osioita.

Kurssien peruutusehdot

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Kysy lisää koulutuksesta Raija Kivimetsältä

 

puh. 040 541 0696

[email protected]

Pin It on Pinterest

Share This