spili1
Hoitavat matkat ovat ihania kurssimatkoja Kreetalle ja Kyprokselle, jossa eletään viikko paikallisten perinteiden ja aivojen itsehoidon periaatteiden mukaan.

Matkanjohtajina toimivat Hulluna hortaan -kirjan tekijät ja yli 17  vuoden kokemuksella kymmeniä Kreetan matkoja luotsanneet Raija ja Jouko Kivimetsä. Kreetan huikea luonto, sekä Kalivesin että Spilin kylien aitona säilynyt kyläkulttuuri ovat hyvät lisäopastajat aivojen autuuteen. Viikko Kreetalla kuluu  leppoisassa rytmissä monenlaisia ihania harjoituksia tehden ja syöden yhdessä – eli nauttien täysin siemauksin. Matkan patikoinnit edellyttävät normaalia peruskuntoa.

Matkalla olleiden kommentteja:

Patikointi vuorilla on ihanaa. Ensiksi tuntuu, että nyt juuri simahtaa, mutta sitten elimistö aukeaa ja ottaa vain vastaan kaikki elämykset. Raija kyllä kannustaa! Ihana olo, kun kaikki aistit ovat valppaina.”

”Porukassa on lystiä. Loistokasta on olla myös yksin meren tuntumassa. Aaltoja kuunnellessa voi kokea vahvasti koko olemisensa. Ja kenties lähettää aaltojen mukaan jonkin toiveen.”

”Myöhäisen illan ruokailu ja seurustelu kreetalaisen ruuan ja viinin parissa ovat ihan parasta! Pitkässä pöydässä, lehvien alla – täyteläisessä aistimaailmassa. Ja keittiöstä kuuluu perheen äidin kattiloiden kolistelu ja ensimmäiset tuoksut.”

Hyvät järjestelyt ja todella innostuneet ja ihanat vetäjät!” 

Matka oli erittäin onnistunut, ohjelmaa oli sopivassa suhteessa.” 

Ihanat ateriat, porukan yhteishenki ja heittäytyminen ja alati kupliva nauru. Paljon hyvää tietoa kokonaisvaltaisesti!” 

 

Kukista kaamos Kyproksella marraskuussa

posted in: Blogi, Matkat, Uutiset | 0

Hyvästele räntä ja pimeys ja kukista kaamos kanssamme Kyproksen lempeän valoisaan marraskuuhun 2.11.–10.11.2019. Tämä osallistujien kiittämä, rentouttava 8 päivän matka sisältää mm. leppoisaa patikointia huikeissa ranta-, vuoristo- ja metsämaisemissa, osallistumista paikallisten kädentaitojen oppimiseen, oliivinkorjuuta, tutustumista tukikohtamme Larnacan huikeaan historiaan ja … Lue lisää