Helli aivojasi aroniasmoothiella

Helli aivojasi aroniasmoothiella

posted in: Blogi, Yleinen | 0
Onko helpompaa marjaa poimittavaksi kuin aronia? Musta aivoja hellivä antioksidanttipommi kypsyy usein piha-aidoissa ja on kooltaan mustikkaan tai puolukkaan verrattuna jättiläinen. Sadonkorjuu pihalta smoothieksi blenderiin käy muutamassa minuutissa.

Aronian tehokkaat antioksidantit suojaavat aivoja stressin ja ikääntymisen aiheuttamilta vaurioilta esimerkiksi muistiongelmilta ja pistävät kampoihin kroonisten sairauksien, kuten sydäntautien ja aikuistyypin diabeteksen, terveyttä sabotoiville vaikutuksille.

Älä siis jätä aroniaa puskiin, vaan popsi suoraan suuhun, pistä pakkaseen, kuivuriin, mehusta, hilloa, tee villikakkuja tai surauta smoothie.

Kingille kunniaa

Pidän marja-aroniaa marjamaailman kuninkaana, sillä sen tehokkaat antioksidantit tekevät uskomattoman hyviä taikojaan elimistössämme. Aroniassa on kaikista marjoista eniten fenoliyhdisteitä, jotka suojaavat elimistön soluja härskiintymiseltä, ja sitähän tarvitaan kun stressi tekee tihutöitään elimistössä ja pitkään jatkuessaan saa esimerkiksi aivojen hippokampuksen, eli pitkäkestoisen muistin kodin, kutistumaan.

Jos aronia maistuu suussasi karvaalta, heitä marjat blenderiin omenan ja muiden raaka-aineiden kanssa ja surauta aivoja, ja samalla sydäntä helliväksi smoothieksi.

 

Aivoja hoitava smoothie

2 dl aronian marjoja

1 kotimainen omena

1 tl luomukurkumajauhetta

puolikkaan luomusitruunan mehu

3 dl kasvimaitoa, manteli, kaura tms.
(1 rkl hunajaa)
1 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä tai kookosöljyä

1 rkl soijalesitiiniä

ripaus kardemummaa

ripaus aitovaniljajauhetta

 

Valmistus

Paloittele omena ja laita tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja blendaa tasaiseksi. Jos smoothie on mielestäsi liian paksua, voit lisätä nesteen määrää.

Mahtimarja aronia maistuu ihanalta myös villikakuissa.

 

Jos kevät väsyttää, tartu väsyneiden aivojen pelastusrenkaaseen ja lähde Parasta aivoillesi-verkkokurssille. Saat parhaat eväät stressintorjuntaan ja ihanat työkalut kevätväsymyksestä selviämiseen.